EasyΜind Consulting

4 tips για να ξεκινήσεις σωστά την δική σου επιχείρηση

νέοι επιχειρηματίες

Είναι μια υπέροχη στιγμή για να είστε νέοι επιχειρηματίες ! Την τελευταία δεκαετία, η τεχνολογία έχει ισοπεδώσει τον ανταγωνισμό και προωθεί μια επιχειρηματική επανάσταση. Ως νέοι επιχειρηματίες, έχετε πλέον περισσότερη πρόσβαση σε πληροφορίες που σας επιτρέπουν να κάνετε έξυπνες επιλογές πολύ γρήγορα.

Έχετε ένα μεγάλο πλεονέκτημα έναντι των μεγάλων επιχειρήσεων,  στο ότι είστε πιο ευέλικτοι και γρηγορότεροι στις κινήσεις σας. Μπορείτε να στοχεύσετε νέες αγορές πιο γρήγορα και μπορείτε να προσαρμοστείτε άμεσα σε νέα δεδομένα π.χ. πανδημία.

Αλλά για να είσαι επιτυχημένος επιχειρηματίας απαιτείται να δεις τη μεγάλη εικόνα και να ακολουθήσεις ένα σχέδιο από την αρχή μέχρι το τέλος.

Ακολουθούν ορισμένες πρακτικές συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν κατά την έναρξη της δικής σας επιχείρησης:

  1. Μην εγκαταλείψετε την μισθωτή εργασία σας ακόμα.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας με μερική απασχόληση (δουλευοντας το βράδυ, στα ρεπό σας και τις αργίες), ειδικά αν είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο, ενώ εργάζεστε και έχετε ένα σταθερό εισόδημα. Συνήθως χρειάζονται έξι μήνες έως ένα χρόνο για να ξεκινήσει μια επιχείρηση και δεν θέλετε η ικανότητά σας να ανταπεξέρχεστε στις καθημερινές σας υποχρεώσεις να εξαρτάται από την επιτυχία της επιχείρησής σας. Ξεκινήστε με ό, τι μπορείτε να διαχειριστείτε, οικονομικά και χρονικά, και κλιμακώστε καθώς αναπτύσσεται η επιχείρησή σας. Επίσης μπορείς να ξεκινήσεις παράλληλη δραστηριότητα στο online marketing. Το γνωρίζεις; Αν θές να μάθεις περισσότερα για αυτό στείλε μου ένα μήνυμα στο info@easymindconsulting.gr

  1. Βρείτε το niche σας (την εξειδίκευση σας).

Οι ημέρες του ”τα κάνω όλα και συμφέρω” έχουν τελειώσει. Ιδιαίτερα στο διαδίκτυο, οι καταναλωτές αναζητούν εξειδικευμένα προιόντα και υπηρεσίες. Πρέπει να βρεις μια ανάγκη, ένα πρόβλημα – κάτι που μια συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων θέλει ή αντιμετωπίζει δυσκολία – και να την καλύψεις.   Δεν μπορούμε εύκολα  να ανταγωνιστούμε ”τους μεγάλους παίκτες”, οπότε πρέπει να πάμε να δούμε πως μπορούμε καλύτερα να μπούμε στην συγκεκριμένη αγορά και τι αξία πάμε να προσφέρουμε!

  1. Να έχετε διαδικτυακή παρουσία.

Ακόμα κι αν δεν σκοπεύετε να ξεκινήσετε μια διαδικτυακή επιχείρηση λιανικής, λάβετε υπόψη ότι το διαδίκτυο μπορεί να διαδραματίσει πολύτιμο ρόλο στην επιχείρησή σας. Η ύπαρξη διαδικτυακής παρουσίας εξαλείφει τους περιορισμούς της φυσικής τοποθεσίας και διευρύνει την πελατειακή σας βάση κατά, κυριολεκτικά, εκατομμύρια. Είναι επίσης ένα εξαιρετικό εργαλείο για να προωθήσετε τον εαυτό σας και να επιτρέψετε στους ανθρώπους, ακόμη και στην περιοχή σας, να γνωρίζουν ότι είστε εκεί και τι κάνετε.

  1. Μην τα παρατήσετε!

Η επιτυχημένη επιχειρηματικότητα απαιτεί δημιουργικότητα, ενέργεια και μια προσπάθεια να συνεχίσετε όταν αποτυγχάνετε. Λίγοι άνθρωποι συνειδητοποιούν ότι πριν ο Μπιλ Γκέιτς δημιουργήσει το εξαιρετικά επιτυχημένο Microsoft 3.0, δημιούργησε ένα Microsoft 1.0 και 2.0, και τα δύο από τα οποία απέτυχαν.  Αλλά το συνέχισε. Και αυτή η αποφασιστικότητα και η άρνηση εγκατάλειψης είναι αυτό που θα διαχωρίσει τους επιτυχημένους επιχειρηματίες από τους αποτυχημένους. Οπλιστείτε με αισιοδοξία για να ξεπεράσετε το «Όχι» ή το πρόβλημα. Δεν υπάρχει τίποτα λάθος με την αποτυχία – απλώς μην επαναλάβετε το ίδιο λάθος!

Έχω δημιουργήσει για σένα εναν οδηγό για να γνωρίζεις κάποια βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για την δημιουργία μιας πετυχημένης επιχείρησης. Είναι δωρεάν και μπορείς να τον κατεβάσεις ΕΔΩ.

Καλή επιτυχία! 

Με εκτίμηση,

Πωλίνα Αγγελή
Αν θέλεις να μαθαίνεις νέα και ότι αφορά τα επιδοτούμενα προγράμματα  ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις κάνε εγγραφή με το email σου. 

Και μην ξεχάσεις να έρθεις στην ομάδα μας στο  Facebook !

Αν σου άρεσε το άρθρο μου μοιράσου το με τους φίλους σου.

Scroll to Top