EasyΜind Consulting

Εργασία απο το σπίτι για μαμάδες

εργασία απο το σπίτι

Από την στιγμή που μια γυναίκα γίνεται μαμά μπαίνει στην πιο υπέροχη και απαιτητική ταυτόχρονα περίοδο της ζωής της.  Για τις περισσότερες γυναίκες, και μόνο η σκέψη ότι πρέπει να επιστρέψουν στον χώρο της εργασίας, πριν καλά καλά το μωρό χρονίσει, είναι εξαιρετικά αγχωτική. Πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει εργασία και έρθουν αντιμέτωπες με την σκέψη ότι πρέπει να βγουν έξω και να βρουν δουλειά, για επιπλέον χρήματα στο σπίτι. Πλέον όμως, υπάρχουν επιλογές για τις μαμάδες που θέλουν να εργάζονται από το σπίτι, τις ώρες που επιλέγουν οι ίδιες, ώστε να μπορούν να απολαμβάνουν τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή – τα παιδιά τους. Η εργασία απο το σπίτι είναι πλέον γεγονός!

Παρακάτω είναι μερικές χρήσιμες συμβουλές για να ξεκινήσετε την επιχείρησή σας στο σπίτι με ενασχόληση μόλις 30 – 60 λεπτά την ημέρα. Η ιδέα είναι να δημιουργήσετε μια εξειδικευμένη αγορά ή να βρείτε μια αγορά στην οποία λείπει κάτι που μπορείτε να προσφέρετε και να το προωθήσετε μέσω διαδικτύου.

Αρχικά θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ορισμένα πράγματα όπως, σε τι είστε πραγματικά καλές – τί ειναι αυτό που σας λένε οι άλλοι ότι κάνετε εξαιρετικά ;

Τι θα θέλατε να κάνετε για μια εργασία πλήρους απασχόλησης;

Αυτές οι δύο ερωτήσεις είναι πραγματικά σημαντικές για την εύρεση της εξειδίκευσης σας, ώστε να σταματήσετε να ασχολείστε με πράγματα που δεν σας ευχαριστούν και να αναζητήσετε κάτι που σας αρέσει να κάνετε. Για παράδειγμα να μιλάτε για τα παιδιά σας σε άλλες μανούλες, να φτιάχνετε κοσμήματα, να παρέχετε υποστήριξη σε θέματα marketing και πολλά πολλά ακόμα !

 Ό, τι κι αν είναι, ερευνήστε το, μάθετε τι λείπει από τον κλάδο ενδιαφέροντος σας. Μπορεί να είναι οτιδήποτε. Όσο πιο συγκεκριμένες είστε στο τι είναι αυτό που αγαπάτε και ενθουσιάζεστε να κάνετε αλλά και ποια είναι ακριβώς η αγορά σας ή ο ιδανικός σας πελάτες όπως συνηθίζουμε να λέμε, τόσο το καλύτερο!

Όταν το έχετε καθορίσει αυτό, έχετε βρει την εξειδίκευση σας!

Τώρα, καταγράψτε ιδέες για το είδος της δραστηριότητας σας, δεν έχει σημασία τι είναι, απλώς καταγράψτε τις όλες για να μην τις ξεχάσετε και, μπορείτε να τις συλλογιστείτε αργότερα.

Ακολουθούν μερικές ακόμη ιδέες για την εύρεση της εξειδίκευσης:

  • Βελτίωση υπάρχουσας αγοράς.

Βελτιώνοντας μια υπάρχουσα αγορά, σκεφτείτε εάν υπάρχει κάποιο προϊόν που θα μπορούσατε να κάνετε καλύτερο. Για παράδειγμα φανταστείτε παιδικές τροφές. Εάν θα μπορούσατε να φτιάξετε βρεφικές τροφές που είχαν καλή γεύση, είχαν όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα μέταλλα για να βοηθήσουν τα μωρά να μεγαλώσουν υγιή και θα μπορούσατε να τις παράγετε σε πολύ ανταγωνιστική τιμή, τότε πραγματικά εκεί υπάρχει κάτι πολύ ενδιαφέρον!

  • Προσαρμόστε μια υπάρχουσα αγορά.

Προσαρμόστε μια υπάρχουσα αγορά ή αλλάξτε κάτι σε ένα προϊόν / υπηρεσία για να το κάνετε πιο εμπορεύσιμο. Ένα ιδανικό παράδειγμα για αυτό είναι να φτιάξετε ένα κέικ σοκολάτας χωρίς λιπαρά που έχει την ίδια γεύση με ένα κανονικό κέικ σοκολάτας και να το διαθέσετε σε άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος. Αν και αυτό έχει ήδη υλοποιηθεί βέβαια δεν παύει να ήταν μια πολύ καλή ιδέα όταν ήταν στην αρχή του.

  • Λύνω ένα ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Λύστε ένα πρόβλημα. Μάθετε για τι μιλούν οι άνθρωποι στην αγορά που σας ενδιαφέρει. Μάθετε προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι ή τι λείπει στη βιομηχανία και αναπτύξτε μια υπηρεσία ή προϊόν που θα καλύψει την ανάγκη αυτή. Ένας καλός τρόπος για να μάθετε τέτοιου είδους πληροφορίες είναι να επισκεφθείτε ομάδες στο Facebook, φόρουμ και ιστολόγια για να δείτε για τι πράγμα μιλούν οι άνθρωποι. Επίσης, μπορείτε να κάνετε αναζήτηση στο google με συγκεκριμένα προβλήματα που πιστεύετε ότι υπάρχουν έτσι ώστε να δείτε τις λύσεις που προσφέρονται εκεί έξω.

  • Αξιοποιήστε μια τάση ή κατάσταση.

Αξιοποιήστε μια τάση ή τρέχουσα κατάσταση, παρακολουθήστε τι είναι καυτό, τι ενδιαφέρει τους ανθρώπους. Υπάρχουν τάσεις που ξεκινούν κάθε μέρα, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τις αξιοποιήσετε και έχετε έτοιμη την αγορά για το προϊόν ή την υπηρεσία σας. Ένα φρέσκο παράδειγμα είναι οι υφασμάτινες μάσκες. Πάρα πολλές μανούλες και μη, φτιάχνουν μάσκες στο σπίτι τους σε διάφορα σχέδια και τις πουλάνε διαδικτυακά με μεγάλη επιτυχία!

Το πως θα ξεκινήσεις πρακτικά την επιχείρηση σου θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο. Έχω δημιουργήσει για σένα εναν οδηγό για να γνωρίζεις κάποια βασικά βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για την δημιουργία μιας πετυχημένης επιχείρησης. Είναι δωρεάν και μπορείς να τον κατεβάσεις ΕΔΩ.

Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες εκεί έξω για να εργαστείς απο το σπίτι σου ή και να δημιουργήσεις ακόμα και την δική σου πετυχημένη επιχείρηση. Πρόσφατα γνώρισα και ξεκίνησα να συνεργάζομαι με μια πολύ γνωστή εταιρεία η οποία σου επιτρέπει να κάνεις ακριβώς αυτό! Θέλεις να μάθεις περισσότερα; Στείλε μου email ή κάλεσε με!

Πωλίνα Αγγελή
Business Consultant & Coach

Αν θέλεις να μαθαίνεις νέα και ότι αφορά τα επιδοτούμενα προγράμματα  ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ για υφιστάμενες και νέες επιχειρήσεις κάνε εγγραφή με το email σου .

Και μην ξεχάσεις να έρθεις στην ομάδα μας στο  Facebook !

Αν σου άρεσε το άρθρο μου μοιράσου το με τους φίλους σου. Sharing is caring!

Scroll to Top