EasyΜind Consulting

Σκέψου σαν επιχειρηματίας!

επιχειρηματιας

Οταν ξεκίνησα να δουλεύω για μένα κατάλαβα πως το μεγαλύτερο πρόβλημά μου στο να γίνω αυτοαπασχολούμενη ήμουν εγώ. Πως θα μπορούσα να γίνω ξαφνικά επιχειρηματίας;

Έπρεπε να αρχίσω να σκέφτομαι σαν επιχειρηματίας.  Βρέθηκα να επιστρέφω πολλές φορές στην νοοτροπία του μισθωτού. Αν δεν ολοκλήρωνα μια εργασία ή δεν δούλευα μέχρι αργά, τότε ένιωθα ότι δεν εργάζομαι πραγματικά.

Μερικές φορές ένας αυτοαπασχολούμενος πρέπει να πάρει αποφάσεις για την επιχείρησή του. Μερικές φορές απλώς σκέφτεται μια λύση σε ένα πρόβλημα. Μερικές φορές πρέπει απλώς να ηρεμήσει το μυαλό του για να έρθουν νέες ιδέες.  Ακριβώς επειδή δεν υπάρχει ένα απτό αποτέλεσμα κάθε μέρα δεν σημαίνει οτι κάποιος δεν εργάζεται!

Έχω μάθει επίσης ότι είναι εντάξει να ΜΗΝ απαντάς στο τηλέφωνο κάθε φορά που χτυπάει ειδικά Σαββατοκύριακα. Υπάρχει άλλωστε και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για να έρθει κάποιος σε επικοινωνία μαζί μου. Όταν ήμουν εργαζόμενη είχα ανοιχτό το  email όλη μέρα και απαντούσα στο καθένα καθώς έφτανε. Μου πήρε λίγο χρόνο για να συνειδητοποιήσω ότι είναι εντάξει να ελέγχω τα email μου συγκεκριμένες φορές την ημέρα αντί να διακόπτομαι συνεχώς. Στην πραγματικότητα είναι πιο παραγωγικό από το να πρέπει να σταματάς τη διαδικασία σκέψης σου κάθε φορά που “έχεις αλληλογραφία”.

Θα υπάρχουν μέρες που θα νιώθεις ότι δεν έχεις καταφέρει πολλά. Και πάλι, θα έχεις  μέρες που θα αισθάνεσαι ότι μπορείς να κατακτήσεις τον κόσμο και θα εκπλαγείς με το πόσα έχεις κάνει. Μερικές μέρες μπορεί να μην ολοκληρώσεις πολλές εργασίες, αλλά θα έχεις πάρει μια απόφαση για ένα πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ή, θα έχεις πάρει ένα πολύτιμο μάθημα για τον εαυτό σου!

Έπρεπε ακόμη να μάθω να σταματήσω να αναλύω όλες τις εργασίες μου σε χρήματα. Έτεινα να ανησυχώ για το πόσα κέρδιζα ή όχι κάθε μέρα. Η αλήθεια είναι ότι κάποιες μέρες θα βγάλεις περισσότερα από άλλες. Και είναι φυσιολογικό. Αν περάσω μια ολόκληρη ημέρα ασχολούμενη με θέματα μάρκετινγκ, παρόλο που δεν κέρδιζω χρήματα από αυτό εκείνη την ημέρα, θα έχω αποτελέσματα από αυτό κάποια στιγμή στο μέλλον. Είμαι σίγουρη!

Αντί να ανησυχώ για τα οφέλη που έχω ή δεν έχω, συνειδητοποίησα ότι το όφελος που έχω στην επιχείρησή μου είναι ότι απαντώ μόνο στον εαυτό μου. Ό,τι κάνω θα με ωφελήσει αργά ή γρήγορα. Αντί το εισόδημά μου να εξαρτάται από τον προϋπολογισμό κάποιου άλλου, μπορώ να φτάσω όσο μακριά ονειρεύομαι.

Και επειδή τώρα κάνω αυτό που αγαπώ πραγματικά και όχι αυτό που μου λέει κάποιος άλλος, είμαι πολύ πιο χαρούμενη και πιο ικανοποιημένη! Φυσικά έχω κάνει την μελέτη που χρειάζεται για την ανάπτυξη της επιχείρησης μου και μάλιστα έχω δημιουργήσει έναν Οδηγό που μπορεί να βοηθήσει και εσένα. Κατεβασέ τον ΕΔΩ.

Η επιχειρηματικότητα δεν είναι καθόλου εύκολη, όμως με την σωστή καθοδήγηση και την δική σου προσωπική δέσμευση μπορείς να καταφέρεις οτι έχεις βάλει στο μυαλό σου!

Αν χρειάζεσαι βοήθεια επικοινώνησε μαζί μου!

Πωλίνα Αγγελή
Business Consultant & Coach

Αν θέλεις να μαθαίνεις νέα και ότι αφορά τα επιδοτούμενα προγράμματα  ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ αλλά και tips επιχειρηματικότητας κάνε εγγραφή.

Και μην ξεχάσεις να έρθεις στην ομάδα μας στο  Facebook !

Αν σου άρεσε το άρθρο μου μοιράσου το με τους φίλους σου. Sharing is caring!

Scroll to Top